Torben Möger om velfærdsstaten 2.0: Pensionsindbetaling på 6 procent bør være obligatorisk for selvstændige

I velfærdsstaten 2.0 skal det private spille en større rolle, ligesom en pensionsordning også bør være obligatorisk for selvstændige. Det mener Torben Möger Pedersen. "I takt med folks indkomster fra egne pensionskasser stiger, bliver muligheden for også at finansiere supplerende velfærdsydelser for pensionisterne større," siger han. 

Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark, mener, at den private sektor skal spille en større rolle i fremtidens velfærdsstat. 
Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark, mener, at den private sektor skal spille en større rolle i fremtidens velfærdsstat. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Christoffer Lund-Hansen

Første version af det danske velfærdssamfund blev etableret i årtierne efter Anden Verdenskrig og var kendetegnet af universelle ydelser leveret af det offentlige og finansieret via skattebetalingen.

Men den måde at levere velfærd på nåede sin grænse i slutningen af 1980’erne og starten af 1990’erne, hvor den fortsatte stigning i skattetrykket kom til at dominere den økonomiske politiks planlægning.

Derfor var det nødvendigt at finde nye veje til at finansiere udbygningen af velfærdssamfundet.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00