Vælgerne tror på rød bloks plan mod ledighed

MENINGSMÅLING: Flest danskere mener, at oppositionen har de bedste bud på at bekæmpe arbejdsløshed. Men den røde blok har ikke så stor støtte, som den kunne have, mener en ekspert. Oppositionen lover en urealistisk nem løsning, lyder det fra Venstre.
45 procent af danskerne mener, at oppositionen har de bedste bud på at bekæmpe arbejdsløsheden.
45 procent af danskerne mener, at oppositionen har de bedste bud på at bekæmpe arbejdsløsheden.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Kilde: A&B Analyse
Kilde: A&B Analyse Foto:

Når oppositionen fremlægger det, som om der er en nem og behagelig løsning, vælger mange at tro på det.

Ulla Tørnæs
Arbejdsmarkedsordfører, Venstre
Fakta
Meningsmålingen er foretaget på internettet af A&B Analyse for Altinget.dk på basis af 1.359 repræsentativt udvalgte svarpersoner. Undersøgelsen er foretaget i perioden den 14. april til den 19. april 2011.

Kilde: Altinget.dk

Danskerne har større tillid til oppositionens bud på at bekæmpe arbejdsløshed end til regeringens planer. Det viser en meningsmåling, som A&B Analyse har foretaget for Altinget.dk.

45 procent af danskerne mener, at oppositionen har de bedste bud på at bekæmpe arbejdsløshed, hvorimod 38 procent mener, at regeringen har de bedste bud.

Tallene afspejler, at oppositionen generelt har fremgang i meningsmålingerne, mener Ulla Tørnæs, arbejdsmarkedsordfører for Venstre.

"Det er svært at forholde sig til arbejdsmarkedspolitik. Når oppositionen fremlægger det, som om der er en nem og behagelig løsning, vælger mange at tro på det, i stedet for de rigtige og realistiske løsninger som vi har fremlagt," siger Ulla Tørnæs.

Overraskende lille føring
Hos Socialdemokraterne vækker tallene glæde, men arbejdsmarkedsordfører Torben Hansen håber, at rød bloks løsninger kan få endnu større opbakning fra vælgerne.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00