Venstre kritiserer regeringens reformudspil: Manglen på arbejdskraft skal prioriteres højere

Venstres Torsten Schack Pedersen er ikke imponeret over regeringens ambitioner om blot at gå i nul på beskæftigelsesbalancen. Der er et akut behov efter mere arbejdskraft, mener han. Samtidig revser han forslaget om at hæve aktieskatten.

Torsten Schack Pedersen er glad for, at regeringen nu også vil sænke dimittendsatsen. Det kræver dog flere ambitiøse forslag for at løse problemet med mangel på arbejdskraft, mener han.
Torsten Schack Pedersen er glad for, at regeringen nu også vil sænke dimittendsatsen. Det kræver dog flere ambitiøse forslag for at løse problemet med mangel på arbejdskraft, mener han.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

At regeringen har lagt op til at øge arbejdsudbuddet med omtrent det samme antal personer, som den har trukket ud af arbejdsmarkedet i forbindelse med Arne-pensionen, imponerer ikke Torsten Schack Pedersen (V).

”Man får mig altså ikke til at rose regeringen for at rulle tilbage til nul. Omvendt glæder jeg mig over, at der er elementer, som vi selv har foreslået,” siger han.

Erhvervsordføreren henviser til, at Venstre bare tre uger før regeringens første reformudspil havde foreslået at sænke dimittendsatsen, og derfor glæder han sig over enigheden mellem regeringen og Venstre på det punkt.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00