Analyse af 
Esben Schjørring

Wammens dystre scenarier er gode nyheder for de borgerlige

Med Ruslands krig i Ukraine er vi med ét i en situation, hvor priserne stiger, vælgerne er bekymrede for deres økonomi, og nu advarer Finansministeriet om en tilbagevenden til 1970'ernes krise. Det kan blive de borgerliges fordel frem mod et valg. Hold øje med kampen om krisefortællingen.

Med andre ord kan Wammen ikke denne gang slå et stort hul i statskassen for at holde hånden under væksten og danske jobs, når arbejdsløsheden begynder at sætte ind, fordi det i sig selv vil kaste endnu mere benzin på inflationsbålet.
Med andre ord kan Wammen ikke denne gang slå et stort hul i statskassen for at holde hånden under væksten og danske jobs, når arbejdsløsheden begynder at sætte ind, fordi det i sig selv vil kaste endnu mere benzin på inflationsbålet. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Esben Schjørring

Kontrasten kunne næppe være større. For et halvt år siden stod finansminister Nicolai Wammen med et finanslovsudspil under armen, der præsenterede danskerne for en økonomi i buldrende højkonjunktur.

Hvis der overhovedet var et problem, var det, om der var hænder nok til at oppebære væksten. Sidste mandag stod han der så igen, Wammen, og med Ruslands krig i Ukraine som bagtæppe var udsigterne med ét forvandlet til dystre scenarier.