Høring over udkast til bekendtgørelse om anmeldelsespligt, regnskabssystem m.v. i forb. med kontrol med den fredelige udnyttelse af nukleart materiale m.v. i Grønland

I bekendtgørelsen fastsættes de nærmere regler for, hvorledes der skal foretages anmeldelse af udvinding og eksport af uranholdigt malm, besiddelse og eksport af nukleart materiale samt anmeldelse af etablering af nukleare anlæg. Der fastsættes endvidere nærmere regler for rapporteringskrav samt for det påkrævede regnskabssystem for besiddelse og udnyttelse af nukleart materiale og malm med lavere gennemsnitskoncentrationer af uran end 0,1%. Skemaer til brug for anmeldelse og løbende rapporteringer er vedlagt som bilag til bekendtgørelsen.

 

Det indgår i udkastet til bekendtgørelsen, at de påkrævede rapporteringer skal fremsendes til Departementet for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Energi, som skal validere oplysningerne og videresende dem til Beredskabsstyrelsen, der efter loven er ansvarlig for de konkrete tilsyns- og kontrolopgaver på området.

 

Det forventes, at bekendtgørelsen vil træde i kraft primo 2018.

Myndighed: Beredskabsstyrelsen
Type: Bekendtgørelser
Høringsfrist: 23-11-2017
Status: Igang


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget