Analyse af 
Martin Breum

Breum: SVM-regeringen varsler dybere inddragelse af Grønland og Færøerne i al politik om Nordatlanten - også sikkerhedspolitikken

Den nye SVM-regering vil fortsætte Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussens resultatsøgende engagement i rigsfællesskabet og inddrage Grønland og Færøerne endnu dybere end før i udviklingen af den politik, der har betydning for Nordatlanten - også sikkerhedspolitikken, lyder analysen fra Martin Breum.

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Aldrig tidligere har et tilsvarende makkerpar sat sig for bordenden i rigsfællesskabet.

To statsministre, den regerende og den foregående, skal nu sammen lede den komplekse treenighed - Færøerne, Grønland og Danmark. Statsminister Mette Frederiksen (S) har det overordnede ansvar for rigets sammenhængskraft, mens Lars Løkke Rasmussen (V) som udenrigsminister skal håndtere store dele af den daglige forretning - også kendt som mellemrigspolitikken.

Både Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen har vist et solidt og resultatsøgende engagement i rigsfællesskabet, der overskygger de fleste tidligere statsministres. De har også begge vist sig villige til at bruge penge langt udover de årlige bloktilskud til Grønland og Færøerne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024