Analyse af 
Martin Breum

Breum: SVM-regeringen varsler dybere inddragelse af Grønland og Færøerne i al politik om Nordatlanten - også sikkerhedspolitikken

Den nye SVM-regering vil fortsætte Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussens resultatsøgende engagement i rigsfællesskabet og inddrage Grønland og Færøerne endnu dybere end før i udviklingen af den politik, der har betydning for Nordatlanten - også sikkerhedspolitikken, lyder analysen fra Martin Breum.

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Aldrig tidligere har et tilsvarende makkerpar sat sig for bordenden i rigsfællesskabet.

To statsministre, den regerende og den foregående, skal nu sammen lede den komplekse treenighed - Færøerne, Grønland og Danmark. Statsminister Mette Frederiksen (S) har det overordnede ansvar for rigets sammenhængskraft, mens Lars Løkke Rasmussen (V) som udenrigsminister skal håndtere store dele af den daglige forretning - også kendt som mellemrigspolitikken.

Både Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen har vist et solidt og resultatsøgende engagement i rigsfællesskabet, der overskygger de fleste tidligere statsministres. De har også begge vist sig villige til at bruge penge langt udover de årlige bloktilskud til Grønland og Færøerne.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00