Dagens podcast: 1.400 meter asfalt skal skabe vækst i Grønland

AJOUR: Nye lufthavne skal skabe vækst i Grønland, men der er også frygt for, at de vil skubbe på en udvikling, der deler det grønlandske samfund op i by og land.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Cafeer, restauranter og butikker, der summer af liv. Turister, der taler dansk, engelsk, kinesisk og mange andre sprog. Og turistbusser, der snor sig gennem byen i pendulfart mellem lufthavnen, de nybyggede hoteller og krydstogtskibene i havnen.

Herfra kan man kigge over fjorden på en ny bydel, som skyder op og gør, at Nuuk snart runder 30.000 indbyggere.

Der drømmes stort om vækst, modernisering og fremskridt i Grønland – alt sammen på grund af nye lufthavne og udvidelser af eksisterende lufthavne.

Den politiske pris for projektet, der skal stå færdig i 2023, har allerede været høj, og spændingerne mellem Storbygrønland og Udkantsgrønland fortsætter.

Altingets Arktis-redaktør, Andreas Krog, er i Ajour-studiet.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Dagens podcast: Det trækker op til uvejr i færøsk politik Dagens podcast: Det trækker op til uvejr i færøsk politik Næste artikel Dagens podcast: Hvorfor har Løkke tre gange fundet penge til Grønland for at løse gamle sager? Dagens podcast: Hvorfor har Løkke tre gange fundet penge til Grønland for at løse gamle sager?