Podcast: Rusland, Kina og Afghanistan - her er de globale trusler mod Danmark

AJOUR: Der er igen risiko for et usikkert Afghanistan, russerne opruster, og Kinas økonomi sikrer dem indflydelse. De fleste af spændingerne samler sig i Arktis-regionen. Altingets forsvars- og Arktisredaktør, Andreas Krog, analyserer på situationen.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Der er nok at holde øje med ude i den store verden, når man skal blive klogere på, hvor truslerne mod Danmark kommer fra.

I Forsvarets Efterretningstjenestes risikovurdering for 2020 gives der et overblik over tilstanden lige nu. Og der skal blandt andet holdes øje med Afghanistan, hvor der er risiko for en ny krig. Russerne opruster kraftigt militært og er en konstant cybertrussel, mens Kinas økonomiske magt skaber spændinger.

Truslen fra de tre lande mod Danmark kan du høre mere om i denne udsendelse, ligesom du kan høre mere om, hvordan Arktisregionen er i centrum for verdens globale gnidninger.

Altingets forsvars- og Arktisredaktør, Andreas Krog, analyserer.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Sådan kan Danmark blive en stærkere spiller i Arktis Podcast: Sådan kan Danmark blive en stærkere spiller i Arktis
Danmark central for US Navy's ønske om arktisk dominans

Danmark central for US Navy's ønske om arktisk dominans

STRATEGI: Samarbejde med nære allierede som Danmark og adgang til infrastruktur som havne i Grønland og på Færøerne, er vigtige brikker i US Navy's ambition om at dominere og udfordre Kina og Rusland i de arktiske farvande.