Dagens podcast: Hvorfor er alle pludselig så glade for Grønland?

PODCAST: Lars Løkke løste tre historiske sager for grønlænderne i sin statsministertid, Mette Frederiksen har allerede haft to møder med landsstyreformanden, og nu taler Trump om at købe Grønland. Hvorfor nyder grønlænderne så stor bevågenhed?

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Donald Trump har fået øjnene op for Grønland, men det er han ikke ene om.

Lars Løkke Rasmussen havde et større fokus mod nord end sin forgænger, Helle Thorning-Schmidt, og nu ser det ud, som om Mette Frederiksen fortsætter den retning.

I sin korte statsministerperiode har hun allerede holdt to møder med Grønlands landsstyreformand, Kim Kielsen.

Hvordan kan det være, at der nu er så stort fokus på Grønland? Det ser Altinget: ajour nærmere på i dagens udsendelse, hvor arktisredaktør Andreas Krog er gæst.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Dagens podcast: Hvorfor har Løkke tre gange fundet penge til Grønland for at løse gamle sager? Dagens podcast: Hvorfor har Løkke tre gange fundet penge til Grønland for at løse gamle sager? Næste artikel Dagens podcast: Hvad vil amerikanerne egentlig bruge Grønland til? Dagens podcast: Hvad vil amerikanerne egentlig bruge Grønland til?
Martin Breum: USA's fokus på Grønland vil fortsætte efter Trump

Martin Breum: USA's fokus på Grønland vil fortsætte efter Trump

ANALYSE: Præsident Donald Trump og udenrigsminister Michael Pompeo har drevet det amerikanske kursskifte i Arktis og gjort øget amerikansk tilstedeværelse i Grønland uundgåelig. Men der er ingen grund til at tro, at USA under Joe Biden vil skrue uret tilbage.