Stor rekrutteringskonference i Grønland

Oven på det grønlandske valg har Nichehuset, der blandt andet er annoncebureau for Altinget og Mandag Morgen, taget initiativ til en konference i Nuuk om, hvordan Grønland optimerer sin rekruttering til ledige stillinger.

Udgiveren af Altinget og Mandag Morgen, Rasmus Nielsen, og partner i rekrutteringsbureauet Genitor Tina Overgaard er blandt talerne ved konferencen.
Udgiveren af Altinget og Mandag Morgen, Rasmus Nielsen, og partner i rekrutteringsbureauet Genitor Tina Overgaard er blandt talerne ved konferencen.
Redaktionen

Selv om man i Grønland altid gerne ser, at landsmænd besætter vigtige stillinger, må landet nogle gange se ud over sine grænser for at tiltrække gode kandidater – blandt andet i Danmark.

Derfor har annoncebureauet Nichehuset i København taget initiativ til en konference om rekruttering til fremtidens arbejdsmarked. Det sker på Hotel Hans Egede i Nuuk 29. maj.

Her ventes tilhørerne blandt andet at kunne møde Brian Buus Pedersen fra Grønlands Erhverv, udgiveren af Altinget og Mandag Morgen, Rasmus Nielsen, og partner i rekrutteringsbureauet Genitor Tina Overgaard, der fornylig afsluttede en central rekruttering, der faktiske endte med, at en grønlandsk ansøger i konkurrence med udenlandske ansøgere blev antaget.

"Vi har før besøgt Grønland og oplevet, hvor nysgerrigt et samfund der er tale om. Der er hele tiden behov for rekruttering til nye, vigtige stillinger i det grønlandske samfund, hvad enten det er offentligt eller privat, og vi tilbyder at formidle kontakt til ikke mindst mulige ansøgere i Danmark. Ofte nogen, der slet ikke er jobsøgende, men alligevel ender med at være de bedste ansøgere", siger direktør Oskar Herrik Nielsen, Nichehuset, forud for konferencen, der er gratis og åben for tilmeldinger.

 

Dokumentation

Det foreløbige program ser sådan ud:

Hvordan skal Grønland rekruttere og fastholde talenter til fremtidens arbejdsmarked?

Kom med til politisk topmøde i den arktiske hovedstad Nuuk, hvor du blandt andet kan blive klogere på de positive eksempler på vellykket rekruttering, ligesom landets politiske beslutningstagere vil redegøre for deres strategi for fremtidens arbejdsmarked i Grønland.

Hvor er udfordringerne, og hvordan løser vi dem i fællesskab?

Konferencens formål er at sætte fokus på potentialet for talenter i landet mod nord, og hvordan landets arbejdspladser skal rekruttere mere effektivt, nationalt såvel som internationalt.

Det politiske topmøde arrangeres af Nichehuset, som tilbyder annoncering og kommunikationsrådgivning inden for rekruttering af ledere og specialister i både Grønland og Danmark, i samarbejde med mediehuset Mandag Morgen og Altinget, som er Danmarks største politiske medie og netop har åbnet mediet Altinget: arktis som skriver om udviklingen i Arktis med fokus på rigsfællesskabet, udenrigs- og sikkerhedspolitik samt erhverv, infrastruktur og klima.

Konferencen vil blive modereret af journalist Rasmus Nielsen, som er udgiver af Altinget og Mandag Morgen.

Vi er værter for morgenmad og forplejning undervejs, ligesom vi lægger op til debat og spørgsmål fra salen. Efter topmødet runder vi af med en frokost for alle.

Deltagelse er gratis. Bemærk: Begrænset plads – tilmelding er først til mølle.

Program
08.00-09.00: Indskrivning, morgenmad og netværk

09.00-09.10: Velkomst v/Rasmus Nielsen, udgiver af Altinget og Mandag Morgen

09.10-09.40: TBD

09.40-10.00: Hvordan rekrutterer vi strategisk og bæredygtigt mellem Grønland og Danmark v/Oskar Herrik Nielsen, direktør i Nichehuset

10.00-10.30: Rekrutteringsudfordringer: Arbejdsmarkedets udvikling og rekruttering i den offentlige sektor v/Departementet for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Energi

10.30-11.00: Pause

11.00-11.30: Sådan skal vi gøre det private erhvervsliv til en attraktiv karrierevej v/Brian Buus Pedersen, direktør i Grønlands Erhverv

11.30-11.50: Den vellykkede offentlige topleder-rekruttering v/Tina Overgaard, partner i rekrutteringsbureauet Genitor

11.50-12.20: Udviklingen af mediebilledet i Danmark: Hvordan kan de danske medier understøtte grønlandsk rekruttering v/Rasmus Nielsen, udgiver af Altinget og Mandag Morgen

12:20-13.00: Paneldebat: Hvad er den rette vej til fair løsninger om tiltrækning af arbejdskraft? Eksperter samt repræsentanter fra regering, medier og erhvervsliv v/moderator Rasmus Nielsen

13.00: Tak for i dag – Nichehuset inviterer på frokost

Program med forbehold for ændringer

De kommer:
Grønlands Selvstyre, Grønlands Erhverv, Royal Greenland, Air Greenland (uddrag)


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Oskar Herrik Nielsen

Selvstændig
Bordings Friskole, København og OrkesterEfterskolen, Holstebro

Rasmus Nielsen

Formand for Alrow Media, udgiver af Altinget i Danmark, Norge og Sverige samt Mandag Morgen
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1983)

Brian Buus Pedersen

Fhv. direktør, Grønlands Erhverv
MBA (University of Ottawa 2001) cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1988)

0:000:00