Danske krigsskibe på nedsat operativ kraft

OPGAVELØSNING: Søværnets inspektionsskibe og fregatter har på grund af mandskabsmangel i 2016 og 2017 haft svært ved at løse deres opgaver tilfredsstillende. Det har påvirket patruljeringen omkring Grønland og Færøerne samt klargøring og træning til Nato-indsættelse.

Foto: Forsvarsgalleriet
Andreas Krog

Mangel på mandskab har været medvirkende til, at det danske søværns inspektionsskibe og fregatter ikke har kunnet løse deres opgaver tilfredsstillende i 2016 og 2017. Det er vurderingen fra Rigsrevisionen i en rapport, der blev offentliggjort torsdag eftermiddag.

”Rigsrevisionen vurderer, at Forsvarsministeriet ikke har sikret, at fregatterne, inspektionsskibene og kampvognene har haft de nødvendige forudsætninger for at løse alle deres opgaver tilfredsstillende i forhold til Forsvarets egne målsætninger herfor,” skriver Rigsrevisionen. 

For lav operativ evne
Inspektionsskibene af Thetis-klassen, der primært opererer i farvandene omkring Færøerne og Grønland, har i 2016 og 2017 manglet udstyr og besætningsmedlemmer, i forhold til hvad Forsvaret selv har fastsat som nødvendigt, for at inspektionsskibene kan løse deres opgaver under indsættelse.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00