Forsvaret dropper udbud af helikopterberedskab i Grønland

UDBUD: Af hensyn til væsentlige sikkerhedsinteresser dropper Forsvaret at sende varetagelsen af Grønlands redningshelikopterberedskab i udbud. I stedet vil man lade Air Greenland beholde opgaven.

Om godt syv måneder kunne Grønland risikere at stå uden redningshelikopter. Den nuværende kontrakt mellem Forsvaret og Air Greenland om at have to helikoptere stående standby 24 timer i døgnet udløber nemlig ved årsskiftet, og opgaven er endnu ikke sendt i EU-udbud, selvom det er, halvandet år siden et tidligere udbud af opgaven blev annulleret, og seks måneder siden Forsvarsministeriet bad Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse om at sætte udbuddet i gang.

Men nu har forsvarsminister Trine Bramsen og hendes embedsmænd fået grønt lys fra blandt andre Kammeradvokatens jurister til helt at droppe en EU-udbudsrunde. I stedet vil Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse tage kontakt til Air Greenland med henblik på at tildele kontrakten direkte til det grønlandske flyselskab.

”Styrelsen kommer til at gå videre med en direkte tildeling og forventer at indlede forhandlinger med Air Greenland om en kontrakt,” siger forsvarsminister Trine Bramsen (S) til Altinget. 

Login