Grønlandsk redningshelikopter-udbud aflyst

UDBUD: Tilbuddene på at operere redningshelikoptere i Grønland fra 2021 i op til otte år var for dyre til Forsvaret. Derfor skal udbuddet gå om, mens Air Greenland opererer helikopterne de næste to år.

Air Greenlands nuværende S-61 redningshelikopter i aktion.
Air Greenlands nuværende S-61 redningshelikopter i aktion.Foto: Air Greenland
Andreas Krog

Forsvaret kom i dag kun delvist i mål med at forny kontrakten på at operere redningshelikoptere i Grønland. Således har forsvaret valgt kun at tildele en toårig kontrakt for 2019 og 2020 til Air Greenland. En stor femårig kontrakt for 2021-2025 med en option på tre års forlængelse blev ikke tildelt hverken Air Greenland eller en af de mindst to andre helikopteroperatører, som havde budt ind på opgaven, der havde en samlet værdi af 400 millioner kroner.

Alle indkomne tilbud oversteg den økonomiske ramme for kontrakten væsentligt, oplyser Værnsfælles Forsvarskommando, der derfor har besluttet at aflyse udbuddet i denne omgang.

"Opgaven vil blive sendt i udbud igen inden udløbet af den kommende toårige periode", siger oberst Peter Fausing fra Værnsfælles Forsvarskommando, der har ledet udbuddet med støtte fra Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00