Grønlandske politifolk og børn dominerer Finanslovens nordatlantiske pulje

FINANSLOV: Mere end 60 procent af finanslovens nordatlantiske pulje er øremærket til grønlandske politi- og fængselsbetjente.

De grønlandske politibetjente, fængselsvagter og børn blev de store vindere ved fordelingen af finanslovens såkaldte nordatlantiske pulje. 49,2 millioner ud af puljens i alt 80 millioner kroner over fire år kommer nemlig til at gå til en pulje målrettet initiativer på justitsområdet i Grønland.

Præcis hvordan pengene til justitsområdet skal fordeles vil blive fastlagt ved forhandlinger i Justitsministeriet i de kommende uger frem mod jul. Men der vil med stor sandsynlighed blive tale om at mindske løngabet mellem grønlandske politi- og fængselsbetjente og deres danske kolleger ansat i Grønland. Noget, som det grønlandske folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen fra Inuit Ataqatigiit (IA) har lobbyet for gennem flere år. Hun kan derfor nærmest ikke få armene ned over, at der nu afsættes næsten 50 millioner kroner til at tage hånd om problemet.

"Endnu engang har vi sat et stærkt fingeraftryk i finansloven, og justitsområdet, som IA alle år i Folketinget har kæmpet for, får nu endnu et løft i forlængelse af den tidligere justitspulje. Inden jul vil vi får klarlagt, hvor den skal udmøntes. Vores prioritering er bedre løn til politi- og anstaltsbetjente, mere politi på gaderne og børnebisiddere," siger Aaja Chemnitz Larsen. 

Login