Langt hovedparten af Finanslovens nordatlantiske pulje går til Grønland

Ud af de 30 millioner kroner på næste års finanslov, som er øremærket til initiativer på Færøerne og i Grønland, går knap 26 millioner kroner til grønlandske initiativer. Men det er ikke underligt, mener et færøsk folketingsmedlem.

Den nordatlantiske pulje i finansloven for 2024 består blandt andet af seks millioner kroner til et børnekrisecenter i Nuuk. 
Den nordatlantiske pulje i finansloven for 2024 består blandt andet af seks millioner kroner til et børnekrisecenter i Nuuk. Foto: Raven Eye / Visit Greenland
Andreas Krog

Der står Grønland på langt de fleste af de initiativer, som er kommet med i den nordatlantiske pulje i næste års finanslov, som 11 af Folketingets 12 partier er blevet enige.

Traditionen tro indeholder finansloven en pulje øremærket til initiativer på Færøerne og i Grønland samt færinger og grønlændere i Danmark.

I 2024 består puljen af 17 initiativer til i alt 30 millioner kroner. Heraf er 11 initiativer til i alt 25,6 millioner grønlandske. De resterende 4,4 millioner går til initiativer, der berører både Færøerne og Grønland. Se listen af initiativer i bunden af artiklen.

Blandt de grønlandske initiativer er seks millioner kroner til etablering af et børnekrisecenter i Nuuk, to millioner kroner til Frelsens Hærs arbejde med hjemløse i Grønland, tre millioner kroner til renovering af en grønlandsk efterskole og en million kroner til retshjælp til grønlændere i Danmark.

{{toplink}}
Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00