Overblik: Her er de fire nordatlantiske projekter, der ikke modtager penge fra næste år

En restaurering af et færøsk skib og en grønlandsk oversættelse er nogle af de projekter, der ikke står til at modtage penge fra den såkaldte nordatlantiske pulje næste år. Se listen over, hvilke projekter der stopper og forsætter med at modtage penge her. 

Hvert år uddeles 30 millioner kroner fra den nordatlantiske pulje til forskellige projekter i forbindelse med finanslovsforhandlingerne. På billedet ses statsminister Mette Frederiksen sammen med Grønlands landsstyreformand, Múte Bourup Egede, i forbindelse med et officielt besøg i Grønland sidste år.
Hvert år uddeles 30 millioner kroner fra den nordatlantiske pulje til forskellige projekter i forbindelse med finanslovsforhandlingerne. På billedet ses statsminister Mette Frederiksen sammen med Grønlands landsstyreformand, Múte Bourup Egede, i forbindelse med et officielt besøg i Grønland sidste år.Foto: Christian Klindt Sølbeck/Ritzau Scanpix
Magnus Garde-StrandbergMarie Møller Munksgaard

Bekæmpelse af sagsbunker, udvikling af juridiske begreber, en grønlandsk oversættelse og en restaurering af et færøsk skib. 

Det er de fire nordatlantiske projekter, som efter 2023 ikke står til at modtage flere penge fra den såkaldte nordatlantiske pulje. 

Puljen går til projekter, der har med rigsfællesskabet at gøre, og modtager 30 millioner kroner årligt de næste fire år til en blandet skare af projekter. Pengene fordeles ud fra ønsker fra de fire nordatlantiske folketingsmedlemmer. 

Kigger man på finansloven for 2023, er der fire ud af 23 projekter, som fra næste år ikke står til at modtage flere penge. Det fremgår endnu ikke, hvordan fordelingen af puljen for næste år bliver ud fra regeringens finanslovsforslag for 2024, da den endelige fordeling først bliver fremlagt, når finansloven er forhandlet på plads. 

{{toplink}}
Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også


Sikkert er det dog, at der er afsat en ny nordatlantpulje for 2024, der kommer i tillæg til de tidligere aftalte initiativer, og bliver udmøntet efter dialogmøder mellem finansministeren og de nordatlantiske folketingsmandater. Pengene vil blive fordelt over perioden 2024-2027.

Se listen her over de nordatlantiske projekter, der stopper – og fortsætter – i 2024, som det ser ud lige nu.

0:000:00