Podcast: Færøerne er fanget midt imellem tre af verdens allerstørste spillere

AJOUR: Færøerne handler med russerne og overvejer at lade kinesiske Huawei stå for 5G-netværket. Det møder kritik flere steder fra Vesten. Altinget Ajour ser nærmere på den sag.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Færøerne overvejer at lade Huawei stå for at rulle 5G-netværket ud på øerne, og samtidig handler færingerne med russerne på trods af EU's sanktioner mod landet.

Det betyder, at den færøske økonomi klarer sig strålende, men flere danske politikere er ikke glade for den beslutning. Samtidig slår amerikanerne på tromme for, at Huawei ikke bør rulle Færøernes 5G-netværk ud.

Hvordan reagerer Færøerne på at stå midt imellem så mange store lande på verdenscenen? Og hvornår skal færingerne træffe beslutningen, og hvornår har de ikke hjemmel til det selv?

Den sag ser Altinget Ajour på i dagens udsendelse, hvor Arktis-redaktør Andreas Krog er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Færing får folketingssalen til at grine: Se alle de sjove klip fra åbningsdebatten Færing får folketingssalen til at grine: Se alle de sjove klip fra åbningsdebatten Næste artikel Podcast: Rigsfællesskabets Arktis-strategi vil blive nærlæst af resten af verden Podcast: Rigsfællesskabets Arktis-strategi vil blive nærlæst af resten af verden
Kofod: Nål er ikke til pynt

Kofod: Nål er ikke til pynt

STRATEGI: Præcis hvordan verdensmålene kommer til at indgå i den arktiske strategi, ved udenrigsminister Jeppe Kofod ikke endnu. Nålen i ministerens jakke er dog ikke kun til pynt, forsikrer Kofod.