Podcast: Rigsfællesskabets Arktis-strategi vil blive nærlæst af resten af verden

AJOUR: Når Danmark, Grønland og Færøerne til efteråret præsenterer en ny strategi for Arktis, så kommer lande som Frankrig, Tyskland og de øvrige Arktis-nationer til at holde et vågent øje med kongeriget Danmarks fokus.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Kongeriget Danmark er en stor spiller i Arktis.

Derfor er det relevant, hvilken strategi Danmark, Grønland og Færøerne til efteråret lægger for Arktis-området.

Strategien skal udarbejdes efter et par år, hvor især Grønland har fået opmærksomhed, både fra USA og på baggrund af klimakrisen.

Færøerne har ligeledes fået opbygget en stærk økonomi, hvor noget af indtægten kommer fra Rusland, og oven i det hele har kineserne stået klar med lukrative lån til eksempelvis landingsbaner på Grønland.

Arktis-området blevet mere interessant for resten af verden, og derfor vil der blive holdt øje med, hvilken strategi de tre lande vil præsentere.

Altinget Ajour ser i dagens udsendelse nærmere på, hvad der bliver de centrale emner, og hvad strategien betyder for de tre lande.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Færøerne er fanget midt imellem tre af verdens allerstørste spillere Podcast: Færøerne er fanget midt imellem tre af verdens allerstørste spillere Næste artikel Podcast: Danmark, Grønland og USA’s komplicerede tango for tre Podcast: Danmark, Grønland og USA’s komplicerede tango for tre