Råd: Brug for at få sat gang i grønlandske reformer

Problemerne på social-, arbejdsmarkeds- og uddannelsesområdet i Grønland er identificerede og behovet for reformer er så stort, at de grønlandske ikke behøver at binde det hele sammen i én stor reformpakke. De kan blot tage reformtøjet på og gå i gang, lyder det fra Grønlands Økonomiske Råd.

Foto: Raven Eye Photography - Visit Greenland
Andreas Krog

Det grønlandske landsstyres forslag til finanslov for 2022 indeholder få reformforslag, men landsstyret har bebudet, at der senere vil blive fremlagt planer og en række initiativer som led i en flerårig proces.

Reformplanerne forventes bundet sammen i en ny kommende Holdbarheds- og Vækstplan, der vil inkludere reformforslag på skatteområdet, boligpolitikken, den offentlige sektor samt uddannelses- og arbejdsmarkedsindsatser.

Mange problemer er velkendte og har været diskuteret igennem længere tid. En udskydelse af reformerne vil på en række områder gøre tilpasningsproblemerne større og mere krævende.

Grønlands Økonomiske Råds rapport "Grønlands økonomi Efterår 2021"
I Grønlands Økonomiske Råd opfordrer man til, at de grønlandske politikere får sat gang i en række reformer hurtigst muligt i stedet for at vente til det hele er bundet sammen i en stor pakke.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00