Om  
Ulla Østergaard
Múte Bourup Egede

TV 2-redaktør stopper efter sag om falsk nyhed

Redaktionchef på TV 2 Ulla Østergaard blev først sygemeldt og fratræder nu sin stilling. Det sker i kølvandet på hård kritik af mediets udgivelse af en ubekræftet nyhed, der viste sig at være falsk.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Ghita Nidam Møller

Fire dag før det grønlandske valg bragte TV 2 en nyhed om, at partiet Inuit Ataqatigiits formand angiveligt skulle have udnyttet sin magt for egen økonomisk vinding. Historien viste sig at være falsk og blev trukket tilbage.

Siden da har redaktionschef Ulla Østergaard druknet i hård kritik. Som følge blev hun først sygemeldt og har nu valgt at fratræde sin stilling hos TV 2. Det skriver hun på Facebook.  

Ulla Østergaard var en nøgleperson i udgivelsen af historien og tager derfor ansvar for fejlen i valgets slutspurt. 

"TV 2 er en fantastisk arbejdsplads med dygtige, dedikerede og rare medarbejdere og dem skal man passe godt på. Det har jeg ikke gjort godt nok og jeg har intet ønske om at medvirke til at tynge TV 2 og især TV 2's medarbejdere i deres arbejde," skriver den nu afgående redaktør i facebookopslaget. 

Artiklen fremførte anklager om, at formanden for partiet Inuit Ataqatigiit (IA) Múte B. Egede havde været inhabil i to sager om magtmisbrug for egen økonomisk fordel. Det var usandt, og han har derfor efterfølgende anklaget TV 2 for at undergrave den grønlandske valgproces.

Sagen om den falske nyhed kommer, samtidig som en netop udgivet rapport fra Kulturministeriet. Den viser, at knap halvdelen af danskerne er bekymrede for, om falske nyheder forhindrer dem i at vide, hvad der i virkeligheden foregår. Og at tre ud af fem tror, der er danske medier, som bevidst går efter at levere fake news.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ulla Østergaard

Kommunikationschef, Moderaterne
journalist

Múte Bourup Egede

Medlem af Inatsisartut, formand, Inuit Ataqatigiit
Kultur og Samfundshistorie (Ilisimatusarfik 2013, Ufærdiggjort)

0:000:00