USA's udenrigsminister besøger Danmark i næste uge

VISIT: USA's udenrigsminister skal sammen med udenrigsminister Jeppe Kofod (S) drøfte sikkerhed, handel og coronakrisens betydning for det internationale samarbejde.

USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, besøger den 22. juli Danmark. Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Han skal mødes med statsminister Mette Frederiksen (S) på Marienborg og bagefter deltage i en arbejdsfrokost med udenrigsminister Jeppe Kofod (S), hvor de ifølge Jeppe Kofod skal drøfte emner af "fælles interesse" som sikkerhed, handel og coronaepidemiens betydning for det internationale samarbejde.

"USA er en tæt ven af Danmark og vores absolut nærmeste allierede. Det dansk-amerikanske forhold rækker langt tilbage, og jeg glæder mig til at genbekræfte vores nære relationer i forbindelse med mødet," siger Jeppe Kofod i pressemeddelelsen.

De to ministre skal også tale om det arktiske samarbejde sammen med Grønlands naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Steen Lynge, og Færøernes landsstyremedlem for udenrigsanliggender, Jenis av Rana.

Det seneste besøg i København af en amerikansk udenrigsminister var i 2016, og det seneste officielle besøg af en dansk udenrigsminister i Washington var i 2019, hvor Jeppe Kofod mødtes med Mike Pompeo

Forrige artikel Minister ikke klar med lovet beslutningsgrundlag om havforskningsskib Minister ikke klar med lovet beslutningsgrundlag om havforskningsskib Næste artikel USA's udenrigsminister: Danmarks samarbejde om Arktis er prisværdigt USA's udenrigsminister: Danmarks samarbejde om Arktis er prisværdigt