Analyse af 
Andreas Krog

Varm vinter venter

Der er udsigt til et politisk varmt efterår og en politisk hed vinter i Rigsfællesskabet.

Danmarks statsminister Mette Frederiksen (t.v.), Grønlands landsstyreformand Múte B. Egede (i midten) og Færøernes lagmand Aksel V. Johannesen (t.h.) ved dette års rigsmøde i Grønland i juni.
Danmarks statsminister Mette Frederiksen (t.v.), Grønlands landsstyreformand Múte B. Egede (i midten) og Færøernes lagmand Aksel V. Johannesen (t.h.) ved dette års rigsmøde i Grønland i juni.Foto: Grønlands landsstyre
Andreas Krog

Det er ikke kun på den grønlandske indlandsis og på fjeldene i Grønland og Færøerne, at temperaturerne stiger i rigsfællesskabet i øjeblikket.

Det gør den også på de bonede gulve i de politiske arenaer i rigsfællesskabet. Og det vil fortsætte i det kommende efterår og vinter.

For det første er der et udestående mellem den danske regering og det grønlandske landsstyre angående Kongerigets nye arktiske ambassadør. Indtil videre er det fortsat planen, at Tobias Elling Rehfeld den 1. september skifter ambassadørkontoret i Sydafrikas hovedstad Pretoria ud med et kontor i Udenrigsministeriet og titlen som kontorchef i det nordamerikanske kontor og arktisk ambassadør.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00