Her er aftalen om demokratiske virksomheder

Der er landet en bred politisk aftale, som skal sikre bedre vilkår for demokratiske virksomheder. Altinget samler overblik over aftalen, som indeholder ganske få justeringer i forhold til det aftaleudkast, som Altinget erfarede i begyndelsen af november.

Erhvervsminister Morten Bødskov lukkede torsdag aftalen om demokratiske virksomheder. Fredag er den blevet præsenteret. Arkivfoto. 
Erhvervsminister Morten Bødskov lukkede torsdag aftalen om demokratiske virksomheder. Fredag er den blevet præsenteret. Arkivfoto. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Som Altinget erfarede torsdag har regeringen nu landet en bred aftale om bedre vilkår for demokratiske virksomheder.

Udover de tre regeringspartier står SF, Enhedslisten, Liberal Alliance, Alternativet, Danmarksdemokraterne, Radikale, Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti bag aftalen, som har en økonomisk ramme på 22 millioner kroner frem mod 2026. 

Dermed støtter alle Folketingets partier aftalen. 

I begyndelsen af november erfarede Altinget regeringens udkast til en aftale på området, og der er ganske få justeringer til udkastet i den endelige aftale. 

Aftalen har fået tilføjet et punkt, som skal sikre bedre mulighed for grøn omstilling i andelsselskaber

Derudover er der flyttet 100.000 kroner fra den virksomhedsrettede vejledningsindsats til det midlertidige udvalg for ledelse af demokratiske virksomheder i forhold til det udkast til en aftale.

Det betyder, at der nu afsættes 2,3 millioner kroner til en virksomhedsrettet vejledningsindsats, mens der prioriteres 4,7 millioner kroner til et midlertidigt udvalg for god ledelse af demokratiske virksomheder.

"Demokratiske virksomheder er en integreret del af det danske samfund, og det er vigtigt, at vi igen får sat skub i en positiv udvikling for disse virksomhedsformer," lyder det i en kommentar fra erhvervsminister Morten Bødskov (S), der fortsætter: 

"Derfor er jeg glad for, at vi med aftalen forbedrer vilkårene og kendskabet til de forskellige demokratiske ejerskabsformer. Danmark skal også i fremtiden være hjemsted for demokratiske virksomheder, og i dag tager vi et skridt i den retning."

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00