Klimabistand og kvoteflygtninge: Her er de udviklingspolitiske hovedpunkter i finanslovsaftalen

OVERBLIK: Regeringens første finanslov er landet i samarbejde med støttepartierne og Alternativet. Her er resultaterne på udviklingsområdet.

Mandag aften landede aftalen om finansloven.
Mandag aften landede aftalen om finansloven.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Mandag aften landede aftalen om finansloven, og på udviklingsområdet blev det både til additionelle midler til klimabistand og en reserve, som ifølge aftalen kan dække udgifter for op til 500 kvoteflygtninge i 2020.

Få overblikket her:

Klimabistand
150 millioner kroner afsættes til additionel klimabistand i 2020.

Kvoteflygtninge
Med henblik på at genoptage Danmarks deltagelse i FN’s kvoteflygtningeprogram afsættes der en reserve på 40 millioner kroner i 2020, der kan dække udgifter til op mod 500 kvoteflygtninge.

Flere penge til IFU
Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) skal have 1 milliard kroner som led i etableringen af en ny fond kaldet Danmarks Grønne Fremtidsfond, der skal bidrage til en national og global grøn omstilling, herunder udvikling og udbredelse af nye teknologier, omlægning af energisystemer til vedvarende energi, lagring og effektiv anvendelse af energi.

Danmarks Grønne Fremtidsfond 
Aftaleparterne er enige om at oprette 'Danmarks Grønne Fremtidsfond' med en samlet kapacitet på 25 milliarder kroner. Fondens investeringer vil blive prioriteret mod projekter med klimaeffekter og drivhusgasreduktioner samt løsninger rettet mod vandknaphed og fødevaremangel. Fonden vil investere i tiltag, der reducerer belastningen for klima, natur og miljø. Blandt andet vil der være fokus på at udvikle og udbrede nye teknologier. Investeringernes sociale samt miljø-, klima- og naturmæssige effekter vil løbende blive monitoreret og afrapporteret i offentliggjorte årlige rapporter. 

Læs hele aftalen her.

{{toplink}}
Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00