Debat

Max Meyer: Vi skal sikre tryghed til de svageste i vores samfund

DEBAT: I Tryghedsgruppen skal vi sørge for at fastholde de stærke og gode værdier, der var i Alka til de nye ejere i Tryg, til gavn for de svageste i samfundet, skriver Max Meyer.

Hvis jeg skulle blive valgt som repræsentant i Tryghedsgruppen, vil jeg gøre, hvad jeg kan, for at give plads til de svageste stemmer, skriver Max Meyer.
Hvis jeg skulle blive valgt som repræsentant i Tryghedsgruppen, vil jeg gøre, hvad jeg kan, for at give plads til de svageste stemmer, skriver Max Meyer.
Benedicte Gjerding Dahlberg
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Max Meyer
Kandidat til Tryghedsgruppens Repræsentantskab og tidligere forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet

Der er valg i Tryghedsgruppen i perioden 20. januar til 7. februar 2020, hvor langt over 300.000 personer vil kunne gøre deres indflydelse. Alle stemmeberettigede vil modtage et valgbrev.

Jeg var en af de få faglige ledere, der var meget bekymret og ked af, at man valgte at sælge Alka Forsikring til Tryg i 2017. Ikke, fordi Alka absolut var den bedste og billigste forsikring på alle områder, men fordi jeg fandt, at Alka på mange måder var en garant for de svageste i vort samfund.

Værdier fra den danske fagbevægelse
Da fagbevægelsen stiftede Alka, var det for at hjælpe danske lønmodtagere. Et forsikringsselskab, hvor den arbejdsløse, pensionisten og de lavtlønnede kunne få en forsikring, der både gav familien og den enkelte tryghed i hverdagen.

Jeg var en af de få faglige ledere, der var meget ked af, at man valgte at sælge Alka Forsikring til Tryg. Ikke, fordi Alka absolut var den bedste og billigste forsikring på alle områder, men fordi jeg fandt, at Alka på mange måder var en garant for de svageste i vort samfund.

Max Meyer
Kandidat til Tryghedsgruppens Repræsentantskab og tidligere forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet

Samtidig skulle de værdier, der var og stadig er i dansk fagbevægelse, understøttes, hvilket skete med for eksempel oprettelse af et medlemskontaktcenter eller forbundenes egne indboforsikringer til attraktive priser.

Trygheden til de svageste i vores samfund har altid ligget mig stærk på sinde, og hvis jeg skulle blive valgt som repræsentant i Tryghedsgruppen, vil jeg gøre, hvad jeg kan, for at give plads til de svageste stemmer og dermed prøve at fastholde de stærke og gode værdier, der var i Alka til de nye ejere i Tryg.

Dokumentation

TAG VALGDEBATTEN I ALTINGET

En halv million mennesker i Region Hovedstaden afgør, hvem af de 70 opstillede kandidater der skal have de 21 ledige pladser i Tryghedsgruppens repræsentantskab.

Valget er vigtigt, fordi det er med til at tegne fremtiden for et af landets helt store erhvervsdemokratiske selskaber. Derfor giver Altinget i disse uger plads til at lade debatten mellem kandidaterne udfolde sig.

Send dit indlæg om, hvad du vil arbejde for i repræsentantskabet til [email protected]

Vi bringer så mange indlæg som overhovedet muligt inden for valgperioden.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Max Meyer

Formand, Dansk Zionistforbund, fhv. formand, Blik- og Rørarbejderforbundet

0:000:00