Genlæs aktørernes pointer: Sådan aflaster vi de pressede domstole

I foråret bad Altinget Embedsværk en række aktører give deres input til, hvordan vi aflaster de pressede domstole. I anledning af, at regeringen i sit finanslovsudspil ønsker at indgå en ny aftale om domstolenes økonomi, bringer vi igen et overblik over debattens pointer. Læs eller genlæs dem her.

Højesteretspræsident Thomas Rørdam (på billedet) står i spidsen for nyt udvalg, som skal se på, hvordan sagsbehandlingstiderne ved domstolene nedbringes.
Højesteretspræsident Thomas Rørdam (på billedet) står i spidsen for nyt udvalg, som skal se på, hvordan sagsbehandlingstiderne ved domstolene nedbringes.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Ida Elmdal Thagesen

Stigende sagsbehandlingstider. Mangel på bygninger. IT-udfordringer.

Der er mange eksempler på, at de danske domstole bliver mere og mere pressede.

Derfor nedsatte Justitsministeriet sidste år 'Rørdam-udvalget', et udvalg med forhenværende højesteretspræsident Thomas Rørdam i spidsen.

Udvalgets opgave er at "se på tiltag, der kan forbedre borgernes møde med domstolene og nedbringe sagsbehandlingstiderne hos retterne."

I foråret bad Altinget Embedsværk række aktører og eksperter give udvalget deres vigtigste input. Det gjorde vi ved at stille spørgsmålet: Hvilke konkrete tiltag bør man fokusere på som det første?

{{toplink}}
Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her

Regeringen ønsker i deres udspil til en ny finanslov at indgå en "ny aftale om domstolenes økonomi med henblik på at nedbringe sagsbehandlingstiden ved domstolene."

De uddyber: "Det skal ske ved at tilføre domstolene flere ressourcer, men det er også nødvendigt at se på mere strukturelle tiltag, som kan lette presset på domstolene."

I den anledning bringer Altinget Embedsværk et overblik over pointerne fra forårets debat.

0:000:00