Sofie Carsten Nielsen anbefaler permanent forbud mod minkavl

Radikale skal på sit landsmøde i weekenden beslutte, om partiet går ind for at forbyde minkavl. Politisk leder Sofie Carsten Nielsen anbefaler et forbud med henvisning til sundhedsrisikoen.

Radikale skal i weekenden stemme om, hvorvidt minkavl bør forbydes. Politisk leder Sofie Carsten Nielsen anbefaler et forbud. 
Radikale skal i weekenden stemme om, hvorvidt minkavl bør forbydes. Politisk leder Sofie Carsten Nielsen anbefaler et forbud. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Radikale har tøvet om fremtiden for dansk minkavl, men nu står det klart, hvad partiets politiske leder mener.

Sofie Carsten Nielsen har således tilkendegivet, at hun mener, at minkavl skal forbydes i Danmark.

Det fremgår af materialet forud for partiets landsmøde i weekenden.

I programmet har en række partimedlemmer stillet et resolutionsforslag om at forbyde minkavl med den begrundelse, at ”minkindustrien dels ikke er en bæredygtig forretning, og samtidig går voldsomt på kompromis med dyrevelfærd”.

Partiets resolutionsudvalg har anbefalet at vedtage forslaget – dog med den ændring, at det ”først og fremmest” skal være, ”fordi minkindustrien fortsat kan udgøre en væsentlig sundhedsmæssig risiko”.

Det fremgår desuden, at det er et snævert flertal i resolutionsudvalget bestående af politisk leder Sofie Carsten Nielsen, næstformand Martin Lidegaard, Anne Sophie Callesen, Philip Tarning-Andersen og Marianne Tøttrup, der ”anbefaler forslaget til vedtagelse i ændret form”.

De fire øvrige medlemmer af udvalget anbefalede at afvise forslaget.

Forslaget kommer nu til afstemning på partiets landsmøde søndag, hvor medlemmerne skal gøre op med sig selv, om de går ind for et forbud, og hvad begrundelsen for det i så fald skal være.

Altinget har bedt om en uddybende kommentar fra Sofie Carsten Nielsen, der ikke er vendt tilbage på henvendelsen.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00