Staten betaler 1,4 milliarder for selvtests til skolebørn og offentligt personale

Omkring 1,4 milliarder kroner. Det er prisen for de 64,5 millioner selvtests, som er indkøbt for at teste skolebørn og offentligt personale i den kommende tid. Det offentlige indkøb er gennemført udenom udbudssystemet. Dermed har staten nu købt kviktests for 2 milliarder kroner uden at sætte ordrerne i udbud. 

Staten har indkøbt et bredt udvalg af selvtests for omkring 1,4 milliarder kroner.
Staten har indkøbt et bredt udvalg af selvtests for omkring 1,4 milliarder kroner.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Statens ordre på 64,5 millioner corona-selvtests til skolebørn og personale i den offentlige sektor har en værdi på omkring 1,4 milliarder kroner. 

Det bekræfter Styrelsen for Forsyningssikkerhed nu til Altinget. 

Altinget beskrev fredag, hvordan styrelsen har estimeret, at de samlede udgifter til selvtestindsatsen i den offentlige sektor kan løbe i op i 340 millioner kroner per måned, men indtil videre har Region Midtjylland - der står for selve indkøbsprocessen - og Styrelsen for Forsyningssikkerhed ikke villet oplyse prisen for den samlede ordre.

Det skete med henvisning til at sikre det offentliges forhandlingsposition og leverandørernes konkurrenceevne, men nu er prisen for den store ordre altså bekræftet. 

{{toplink}}
Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Det offentlige indkøb på de omkring 1,4 milliarder kroner er sket uden nogen form for udbudsproces, og det er anden gang, at det sker. 

Også i foråret 2021 indkøbte Region Midtjylland 20 millioner kviktests udenom udbudssystemet til en pris på omkring 595 millioner kroner, ifølge Politiken

At den praksis nu bliver gentaget - så den offentlige sektor samlet har købt kviktests for omkring 2 milliarder kroner udenom den almindelige udbudsproces - vækker harme hos Henrik Lundgaard Sedenmark, sekretariatschef i brancheorganisationen Dialab, som er del af Dansk Erhverv.

"Vi er dybt rystede," udtaler han til Politiken og tilføjer:

0:000:00