Staten: Ugentlige selvtests af skolebørn og offentligt personale kan løbe op i 340 millioner om måneden

De ugentlige selvtests i folkeskolen kan koste staten op imod 130 millioner kroner, og de samlede udgifter til selvtest i den offentlige sektor kan beløbe sig i op til 340 millioner kroner. Det fremgår af dokumenter, som Altinget har fået aktindsigt i. Altinget har ligeledes genskabt et overblik over de mange forskellige typer af selvtest-kits, som staten har indkøbt.

Region Midtjylland og Styrelsen for Forsyningssikkerhed står for den offentlige sektors indkøb af selvtests. Arkivfoto.
Region Midtjylland og Styrelsen for Forsyningssikkerhed står for den offentlige sektors indkøb af selvtests. Arkivfoto.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Hvis skolebørn og offentligt personale i eksempelvis ældreplejen og de sociale tilbud selvtester sig for covid-19 i videst muligt omfang, kan statens månedlige udgifter til selvtestindsatsen løbe op i 340 millioner kroner per måned. 

Det oplyser Styrelsen for Forsyningssikkerhed i en aktindsigt til Altinget.

"Det vurderes med betydelig usikkerhed, at der med de besluttede tiltag omkring selvtest, skal foretages mellem 2,3 og 3,8 millioner tests pr. uge svarende til en udgift mellem 200 og 340 millioner kroner per måned, når ordningerne er fuldt udrullet," lyder det fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed. 









0:000:00