Støttepartier vil have regeringen til at sløjfe besparelserne på DR

FINANSLOV: Enhedslisten og Radikale Venstre vil have regeringen til at aflyse den resterende portion af besparelserne i DR, der blev vedtaget med det seneste medieforlig. 

Enhedslisten og Radikale Venstre var onsdag til forhandlinger hos finansminister Nicolai Wammen (S). 
Enhedslisten og Radikale Venstre var onsdag til forhandlinger hos finansminister Nicolai Wammen (S). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Pak sparekniven væk og drop de forestående besparelser på DR.

Sådan lød beskeden til finansminister Nicolai Wammen (S) fra de to af regeringens støttepartier, Enhedslisten og Radikale Venstre, der onsdag var indbudt til forhandlinger i Finansministeriet.

"Det er noget af det, der står allerøverst på vores liste. Vi holder fast i at ville have god public service i Danmark og have meget danskproduceret indhold," sagde Pernille Skipper inden forhandlingerne onsdag.

Da Radikale Venstre senere mødte op til forhandlingerne, var der opbakning til ønsket fra Enhedslisten.

Hvis de skal gennemføres, frygter vi, at det vil betyde lukning af børnekanaler, mindre danskproduceret indhold og endnu flere fyringer. Det vil have store konsekvenser for dansk kultur

Pernille Skipper
Politisk ordfører i Enhedslisten

Morten Østergaard, er det også en prioritet for jer allerede på denne finanslov?

"Ja, vi vil gerne styrke dansk public service. Der er jo truffet en lang række beslutninger, som begrænser det i forhold til Danmarks Radio. Derfor er vi også gået til valg på at droppe de nye besparelser," sagde Morten Østergaard.

Skal spare yderligere 255 millioner 
DR har allerede gennemført første runde af de besparelser på public service-mediet, der sidste år blev vedtaget af den tidligere VLAK-regering med støtte fra Dansk Folkeparti som en del af det seneste medieforlig.

Med den aftale blev DR pålagt at spare 20 procent af sine udgifter svarende til et beløb på omkring 675 millioner kroner.

I første nedskæringsrunde skar DR budgettet med 420 millioner kroner, hvorfor der umiddelbart venter besparelser for 255 millioner kroner.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00