Aktørerne har talt: Dét skal den næste regering begynde på med det samme

Som optakt til folketingsvalget har Altinget Børn over den seneste måned spurgt en række aktører på børneområdet hvad de mener, er den vigtigste dagsorden for en ny regering. Få overblikket over pointerne her.

I alt 11 aktører har nu givet deres bud på, hvad en ny regering skal have øverst på to-do listen. 
I alt 11 aktører har nu givet deres bud på, hvad en ny regering skal have øverst på to-do listen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Børneområdet har fyldt meget for den nuværende regering, der i sin periode blandt andet har fået aftalen "Børnene Først" på plads. Men der er alligevel en række hængepartier, påpeger organisationer og politikere i en debatserie på Altinget Børn. 

Aktørerne har over de seneste uger sat fokus på alt fra psykisk mistrivsel blandt børn og unge til pædagogmangel og ufleksible vilkår for forældre.

Indlæggene peger på at forholdet mellem minimumsnormeringer og rekrutteringskrise fortsætter som et centralt dilemma også i en ny valgperiode. Hvor Enhedslisten efterlyser en udvidelse af minimumsnormeringer til institutionsniveau, ønsker en K-borgmester et mere pragmatisk fokus, der kan imødekomme personalemanglen her og nu. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024