Beskårede børnepenge til udenlandsk arbejdskraft kommer for EU-Domstolen

RET: EU-Kommissionen har besluttet at slæbe Østrig for retten for at bryde EU-reglerne ved at skære vandrende arbejdstagere i børnepenge, hvis de sender pengene ud af landet. Danmark bør stille sig på Østrigs side i retssagen, mener Dansk Folkeparti.

Den østrigske premierminister, Sebastian Kurz, er kommet i ballade for at indeksere børnechecken. DF opfordrer regeringen til at støtte ham ved EU-Domstolen.
Den østrigske premierminister, Sebastian Kurz, er kommet i ballade for at indeksere børnechecken. DF opfordrer regeringen til at støtte ham ved EU-Domstolen.Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Kommissionen mener, at den østrigske lov er diskriminerende og ikke tilladt under EU-retten.

Marta Wieczorek
Talsperson i EU-Kommissionen

BRUXELLES: Retten til at skære i børnechecken til lønmodtagere, hvis børn ikke bor i Danmark, har været en varm kartoffel i dansk politik det seneste årti.

Nu skal EU-Domstolen én gang for alle afgøre, om det er i strid med EU-reglerne. Det sker, efter at den østrigske regering er blevet stævnet af EU-Kommissionen for – mod flere advarsler – at have gennemført en sådan indeksering i østrigsk lov.

Indekseringen trådte i kraft 1. januar sidste år og følger leveomkostningsniveauet i landet, så der bliver skåret i pengene, hvis de sendes til et land som Bulgarien eller Rumænien, men bliver hævet, hvis barnet for eksempel befinder sig i Danmark.

0:000:00