Borgerlige partier uenige om nyt forslag til hjemmepasning

PASNING: Et forslag fra Nye Borgerlige om at fremme hjemmepasning ved hjælp af et skattefradrag får positive ord med på vejen af både K og DF. Venstre afviser og er bekymret for, at forslaget vil skade integrationen.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Det skal fremme et reelt frit valg blandt børnefamilierne. I alt for mange år har familierne haft dårlige muligheder for at vælge nogle alternative løsninger til at aflevere sine børn i daginstitution.

Mette Thiesen
Børneordfører, Nye Borgerlige

Det skal være nemmere for familier at passe deres små børn hjemme.

Fakta
Sådan lyder Nye Borgerliges forslag
Folketinget pålægger regeringen at fremsætte lovforslag om at indføre et børnepasningsfradrag med en værdi på op til 109.200 kr. om året til forældre, hvis barnet/børnene ikke anvender et offentligt dagtilbud, mens de er i alderen 6-36 måneder. Fradraget foretages i lønindkomsten, og den maksimale værdi opnås således kun, såfremt den skyldige indkomstskat af ordinær lønindkomst er på minimum 109.200 kr.

Kilde: Folketingstidende, Beslutningsforslag B80

Sådan lyder et forslag fra Nye Borgerlige, der vil fremme hjemmepasningsordninger ved at indføre et årligt skattefradrag på 109.200 kroner til forældre, der vælger ikke at benytte sig af et offentligt dagtilbud, mens børnene er små. 

"Der er en tendens til, at vi løber rigtig stærkt, betaler høj skat, og så er der nogle ting, der ikke kan lade sig gøre. Derfor mener vi, at det er vigtigt, at man som familie kan indrette sig som man har lyst i langt højere grad, end man kan i dag,” lyder begrundelsen for forslaget fra Nye Borgerliges børneordfører, Mette Thiesen.

0:000:00