Nye energikrav til nybyggeri fremlægges senest til foråret

SAMRÅD I: Allerede i 2007 varslede daværende økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K), at der ville komme en ny lavenergistandard for nybyggeri i løbet af 2008, men det skete ikke. Nu lover Brian Mikkelsen (K), at en ny standard er klar senest i foråret 2011.
Brian Mikkelsen (K) lovede på et samråd torsdag, at en ny lavenergistandard for nybyggeri vil blive præsenteret allersenest i foråret 2011.
Brian Mikkelsen (K) lovede på et samråd torsdag, at en ny lavenergistandard for nybyggeri vil blive præsenteret allersenest i foråret 2011.
Anne Burlund

Jeg forventer helt klart, at ministeren overholder aftalen og leverer det, han har lovet på samrådet. Han må gøre alt, hvad han kan, for at planen bliver realiseret, for der skal gang i det nu.

Anne Grete Holmsgaard
Klima- og energiordfører for SF
Fakta

Energikrav til nybyggeri

Med energiforliget fra 2008 blev det vedtaget, at energieffektiviteten i nybyggeri skulle forbedres med i alt 75 procent inden 2020.

25 procent fra 2010 med lavenergiklasse 2
25 procent fra 2015 med lavenergiklasse 1
25 procent fra 2020 med endnu ukendte energikrav

Allersenest i foråret 2011 vil der blive udmeldt en frivillig lavenergiklasse for nybyggeri, der bliver lovkrav i 2020. Det fastslog økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen ved et samråd torsdag i Folketingets Energipolitiske Udvalg.

Samrådet var indkaldt af SF's klima- og energiordfører, Anne Grete Holmsgaard, der ønskede en redegørelse for, hvornår ministeren vil komme med et tillæg til bygningsreglementet med en ny lavenergistandard, der svarer til kravet om 75 procent lavere energiforbrug i 2020. Et tillæg som den tidligere minister på området, Bendt Bendtsen (K), allerede i december 2007 varslede ville blive fremlagt i løbet af 2008.

SF: Ministeren er vendt på en tallerken
Ministerens udmelding kommer på trods af, at Erhvervs- og Byggestyrelsen så sent som i juni meldte ud, at en ny lavenergiklasse ikke var på trapperne. Begrundelsen lød dengang, at styrelsen ville vente med at lave en 2020-energiklasse, til markedet har udviklet bedre og billigere tekniske løsninger.

0:000:00