Om  
Rasmus Brygger

Danmarks Videnscenter for Integration lukker

Uden støtte fra finansloven er Danmarks Videnscenter for Integration tvunget til at lukke. Stifter Rasmus Brygger håber, at andre aktører nu vil viderføre projektets arbejde på integrationsområdet.

Rasmus Brygger trækker stikket på Danmarks Videnscenter for Integration.
Rasmus Brygger trækker stikket på Danmarks Videnscenter for Integration.Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Ghita Nidam Møller

I foråret 2020 søsatte tidligere chefkonsulent for Dansk Arbejdsgiverforening Rasmus Brygger et nyt projekt baseret på viden, dialog og samarbejde: Danmarks Videnscenter for Integration.

Trods opbakning og store ambitioner har projektet dog ikke opnået at få finansering i den nye finanslov. Derfor er videnscentret nu nødsaget til at lukke ned, skriver Rasmus Brygger på Facebook.

I projektets levetid har videnscentret formået at producere 40 analyser, etableret medietilstedeværelse, indgået samarbejde med et stort netværk af fagfolk og skabt en god dialog med Folketingets partier.

Den viden, omtale og partnerskaber håber Rasmus Brygger nu kan bane vejen for, at andre aktører kan indfri ambitionerne om vidensbaseret debat og politik på integratinsområdet. 

"Jeg håber selv, at vores arbejde kan inspirere andre til at tage bære faklen videre. For tænk hvad man kunne udrette på det her område med de rette ressourcer?" skriver Rasmus Brygger.

Stifteren ser derfor ikke lukningen som et nederlag:

"Vi har bevist, at der er brug for viden i debatten, og at man selv med begrænsede ressourcer og en rygsæk fyldt med tal kan rykke rigtigt meget."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Brygger

Ligebehandlingschef, Institut for Menneskerettigheder
ba.merc. (SDU 2013)

0:000:00