Debat

Den hårfine grænse mellem liv og støj

DEBATPANEL: Borgmester i Frederiksberg Kommune Jørgen Glenthøj oplever selv de kulturelle og musikalske begivenheder på tæt hold. For ham er det vigtigt, at alle respekterer hinanden, og at der er plads til at vælge den levende by både til og fra.
Foto: pressefoto/Frederiksberg Kommune
Astrid Maan Thomsen

Jeg er kandidatstuderende på IVA og redaktionsmedlem for fagmagasinet Perspektiv. Jeg er researcher på Altinget | By & Bolig, Altinget | Forskning & Innovation og månedsmagasinet Altinget | Politik.

Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Jørgen Glenthøj (C)
Borgmester, Frederiksberg Kommune

Liv i byen.

De store byer er attraktive. Flere og flere flytter dertil. Og enhver by med respekt for sig selv taler om byliv og om at bruge byens rum aktivt.

Men byliv rummer også en udfordring. Set ud fra nordeuropas tættest befolkede kommune er det i hvert fald et centralt tema. For grænsen mellem liv i byen og støj i byen er hårfin - og afhænger meget af ørerne, der hører.

Fakta

Altinget | By & Boligs debatpanel diskuterer, hvad strømningen fra land til by betyder for byudviklingen i de større danske byer. Fokus er på, hvilke udfordringer byerne står over for, og hvordan disse skal håndteres politisk.

Deltag i debatten - send dit indlæg til [email protected]

Det har vi oplevet på Frederiksberg i denne sommer - hvor de kulturelle og musikalske begivenheder har været mange og velbesøgte. Begejstringen har været til at få øje på. Og det har skepsissen også. For nogen vil bare gerne have fred. Andre vil have liv i gaden. Og et eller andet sted mellem de to poler skal vi finde et godt leje til vores by.
At forene de to hensyn er en udfordrende opgave, som fylder rigtig meget i den politiske virkelighed i mange større byer.

Balance mellem byliv og byro
For mig handler det om, at vi skal være her alle sammen. Vi må og skal respektere hinanden. Støjfølsomme som støjglade borgere. Når man taler byliv, er der brug for, at vi tænker bredere. At vi både tænker i den levende by og på dem, der bor i byen, og som vælger den levende by til og fra.

For nogen vil bare gerne have fred. Andre vil have liv i gaden. Og et eller andet sted i mellem de to poler skal vi finde et godt leje til vores by.

Jørgen Glenthøj
Borgmester, Frederiksberg Kommune

Det kompromis må og skal vi finde. Jeg tror, at mange byer har brug for en bylivspolitik. Og en bylivspolitik, hvor vi tager os tid til at involvere borgerne, virksomhederne og kulturlivet.

Kun gennem dialog og fælles kompromiser kan det lykkes at finde en balance mellem hensynene. Det kræver en investering i tid og kræfter. Men dette er nødvendigt, hvis vi skal finde en balance mellem byliv og byro.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00