Om  
Kaare Dybvad Bek

S-minister skifter valgkreds efter 13 år

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek overtager tidligere folketingsmedlem Mette Gjerskovs valgkreds, efter hun gik bort i juni. "Det har ikke været en spontan beslutning," siger han.

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek ved præsentationen af den nye SVM-regering i 2022.
Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek ved præsentationen af den nye SVM-regering i 2022.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) flytter valgkreds fra Holbæk valgkreds til Roskilde valgkreds.

Det oplyser han i et opslag på Facebook.

"Jeg har valgt at stille mig til rådighed som kandidat på generalforsamlingen 23. august," skriver Kaare Dybvad Bek (S) på Facebook. 

Skiftet sker på baggrund af en opfordring fra Roskilde-kredsen til, at han stiller op i den kreds som folketingskandidat i kølvandet på, at den tidligere folketingsmedlem Mette Gjerskov (S) gik bort i juni.

Han lægger vægt på, at det ifølge ham ikke var en spontan beslutning.

 "Det her er ikke en spontan beslutning, men noget jeg har tænkt grundigt igennem. Jeg tror, det er det bedste for mit parti, for Region Sjælland og i sidste ende også for mig selv," tilføjer han.

Han stiller sig til rådighed som kandidat i Roskilde valgkreds på generalforsamlingen 23. august. En by, han både har boet og studeret i.

Kaare Dybvad Bek har været kandidat i Holbæk valgkreds igennem 13 år og er tidligere indenrigs- og boligminister. Han har en kandidat i geografi og geoinformatik fra Københavns Universitet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kaare Dybvad Bek

Udlændinge- og integrationsminister, MF (S)
cand.scient. i geografi og geoinformatik (Københavns Uni. 2012)

0:000:00