Om  
Laila Kildesgaard

KL-direktør siger op for at starte egen virksomhed

Laila Kildesgaard har sagt op som direktør hos KL. På den anden side af sommeren skal hun starte egen virksomhed, hvor hun blandt andet vil arbejde med klima og landdistrikter.

Siden 2016 har Laila Kildesgaard været direktør hos KL med ansvar for blandt andet klima, erhverv, energi og miljø.
Siden 2016 har Laila Kildesgaard været direktør hos KL med ansvar for blandt andet klima, erhverv, energi og miljø. Foto: KL
Simon Engell Kjøller

Laila Kildesgaard har de seneste ti år været topleder i den kommunale sektor og siden 2016 direktør hos KL.

Men 1. september stopper hun for at starte egen virksomhed, hellige sig bestyrelsesarbejde og fortsætte sine studier på landskabsarkitektur.

Det oplyser hun selv.

"Min ambition er at kunne bidrage med forslag til, hvordan vi kan være et meget lille land med meget store ambitioner på klimaet og landdistrikternes vegne. Uanset om det handler om regional udvikling, udtagning af lavbundsjorder, udvikling af turisme eller det hele på en gang," skriver hun.

Inden Laila Kildesgaard blev direktør hos KL, kom hun fra en stilling som kommunaldirektør i Bornholms Regionskommune, og havde inden da været direktør i Helsingør Kommune.

Derudover har hun erfaring fra Københavns Kommune, 3F, Kvindeligt Arbejderforbund og Dansk Metal.

Laila Kildesgaards direktørområder i KL tæller blandt andet klima, erhverv og turisme, kultur og fritid, energi- og forsyning, miljø, planområdet og trafik og infrastruktur.

Hun er desuden bestyrelsesmedlem hos Komponent – Kommunernes Udviklingscenter, Det Københavnske Teatersamarbejde, Center for Regional- og Turismeforskning, Landsbyggefonden og medlem af 2030-panelet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Laila Kildesgaard

Stifter, Steder Skaber Folk, medlem, 2030-panelet, Trefor El-net Øst, Det københavnske Teatersamarbejde, Bornholms Tidendes fond og Center for Regional- og turismeforskning
cand.scient. i geografi og historie (Københavns Uni. 1996)