Debat

Landsbyerne i Danmark: Gør statsgaranterede lån mulige

DEBAT: Kassen er lukket for lån til bolig og erhverv på landet, og uden lån dør landdistrikterne. Regering og Folketing bør derfor gøre det muligt med statsgaranterede lån til landdistrikterne. Det skriver Carsten Abild, formand for Landsforeningen Landsbyerne i Danmark. 

"Der er
brug for lånemuligheder til renovering, forbedringer, kloakering, jordvarme,
fibernet osv.," skriver




Carsten
Abild, formand for Landsforeningen Landsbyerne i Danmark.  



<br><br>
"Der er brug for lånemuligheder til renovering, forbedringer, kloakering, jordvarme, fibernet osv.," skriver Carsten Abild, formand for Landsforeningen Landsbyerne i Danmark. 

Anna Gurzhiy Hougaard
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Carsten Abild
Formand, Landsforeningen Landsbyerne i Danmark

Et landsbysamfund, hvor der ikke kan sælges huse og købes boliger, sygner hen. Sælgere, for eksempel ældre landsbybeboere, vil være stavnsbundne, og købere, for eksempel børnefamilier, kan ikke flytte til landsbysamfundet.

Vore landsbyer og landdistrikter er i en sådan alvorlig situation. Baggrunden er banker, sparekasser og kreditforeningers tilbageholdenhed med at give lån til huse og erhverv på landet.

Landdistrikter dør uden lån
Det er almindeligt kendt, at boliger i landsbyer og landdistrikter, der har en værdi på en halv million kroner eller mindre, ikke kan få kreditforeningslån. Det er ligeledes kendt, at ejendomme, der skønnes vanskelige at omsætte inden for et halvt år, ikke kan få lån.

Som det fremgår af den aktuelle debat, er det ikke alene boliger på landet, der har store låneproblemer. Det gælder også erhverv på landet, for eksempel nærbutikker, cafeterier, iværksættere, håndværk, småindustri med videre.

Fakta

Bland dig i debatten!

Send dit debatindlæg til [email protected]

Der er også brug for lånemuligheder til renovering, forbedringer, kloakering, jordvarme, fibernet osv. Kan landsbyer og landdistrikter ikke få lån, dør de.

Statsgaranterede lån
Landsbyerne i Danmark foreslår derfor, at regering og Folketing gør det muligt med statsgaranterede lån. Et forslag kunne være: Kreditforeningslån på 60 procent, statsgaranteret lån på 20 procent og endelig 20 procent fra banker, sparekasser, private midler med videre.

Kan landsbyer og landdistrikter ikke få lån, dør de.

Carsten Abild
Formand for Landsforeningen Landsbyerne i Danmark

Hos Landsbyerne i Danmark håber vi på mere forståelse og flere initiativer fra Folketingets politiske partier.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Abild

Fhv. regionsrådsmedlem (V), Region Syddanmark, fhv. byrådsmedlem, Otterup, fhv. æresmedlem og formand, Landsbyerne i Danmark
lærer (Jelling Statsseminarium 1964)

0:000:00