Om  
Lars Køhler

Klimarådgiver siger op: "Vi må fokusere på at finde løsningerne udenom politikerne"

Lars Køhler forlader Rådet for Grøn Omstilling for i stedet at fokusere på udviklingen af en grøn startup. 

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Shani Hannah Shalom

Efter tre år som energi- og klimarådgiver stopper Lars Køhler i Rådet for Grøn Omstilling. Det skriver han på sin LinkedIn-profil

Han fremhæver blandt andet, at han ikke længere tror på, at den nødvendige grønne forandring vil komme hurtigt nok fra politisk hold.

"Der står simpelthen for meget realpolitik og ideologiske vaner i vejen for, at vi får det skib drejet hurtigt nok. Derfor er jeg kommet til den konklusion, at vi må fokusere på at finde løsningerne udenom politikerne," skriver han i opslaget. 

Rådet for Grøn Omstilling er en uafhængig miljøorganisation, der arbejder for at fremme en grøn og bæredygtig omstilling af samfundet. Organisationen fokuserer på at formidle viden om grønne løsninger og arbejder i øvrigt aktivt for at påvirke politikere, virksomheder og borgere til at træffe grønne valg.

Lars Køhler oplyser desuden, at han nu vil fokusere på "en nyskabende grøn startup" – et projekt, som han har arbejdet på i noget tid, og som han nu vil hellige sig til på fuld tid. 

Lars Køhler er uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole. Før han kom til Rådet for Grøn omstilling, arbejdede han i 12 år for miljøorganisationen CradlePeople. 

Byggeri og klima på mediedagsordenen 
Sideløbende med sin rolle som rådgiver har Lars Køhler desuden været en livlig samfundsdebattør.

Han har bidraget med analyser og indlæg i blandt andet Dansk Byggeri, Ræson og Politiken, hovedsageligt med fokus på arkitekturens moralske og samfundsetiske forpligtelser, byplanlægning og byggeri indenfor energi- og klimaområdet. 

Også på Altinget har Lars Køhler jævnligt bidraget med debatindlæg om byggeri og klima – ofte med pilen rettet mod Christiansborg.

I sine indlæg har han blandt andet foreslået, at alt nybyggeri skal være klimaneutralt i 2030, og han har kritiseret regeringen for under coronakrisen at lempe anlægsloftet uden samtidig at stille grønne krav

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Køhler

fhv. klima- og energirådgiver, Rådet for Grøn Omstilling
Cand.arch i bygningskunst (Kunstakademiets Arkitektskole 2001)

0:000:00