Magistrene: Dobbeltbemanding er nødvendig for flytning af arbejdspladser

DEBAT: Hvis udflytning af arbejdspladser skal være en succes, skal regeringen bruge penge på dobbeltbemanding. Ellers går vigtig viden tabt, skriver Camilla Gregersen, formand i Dansk Magisterforening. 

Af Camilla Gregersen
Formand, Dansk Magisterforening

Uanset hvad man mener for eller imod om udflytningerne, har vi alle en interesse i, at de nystartede arbejdspladser kommer godt fra start.

Det arbejde, som styrelser, nævn og fonde udfører, er så væsentligt, at det ikke kan tåle at ligge ned - heller ikke i en kortere periode. 

Derfor skal vi skal væk fra det kaos, der blev virkelighed ved den første bølge af flytninger. Politikerne, de modtagende kommuner og de lokale ledelser skal sammen sikre en bedre flytteproces.

Vi har fulgt de medlemmer, der blev berørt af den første bølge, og det er under tre procent af dem, der endte med at flytte med arbejdspladsen til en anden landsdel.

Det er forståeligt, for det er specialiserede, erfarne, dedikerede og dygtige medlemmer, der sagtens kan finde andet arbejde i nærområdet, hvor de bor. 

Det er sin sag at skulle skifte hele medarbejderstaben ud med medarbejdere, der ikke fra starten besidder samme specialviden, som de erfarne medarbejdere har. 

Viden skal vidergives med dobbeltbemanding
Medarbejderne i styrelser, fonde og nævn udfører vigtigt nationalt arbejde inden for eksempelvis miljø, sprog og energi.

Fælles for de områder er det, at der ligger enorme mængder af specialviden placeret hos hver enkelt medarbejder. Den viden skal sikres.

Derfor er min klare opfordring, at regeringen bør prioritere en længere periode med dobbeltbemanding ved den runde af flytninger, som de i sidste måned meldte ud.

Oplæringen betyder, at de afgående medarbejdere kan dele deres specialviden på området, og de herigennem kan styrkes i, at deres vigtige arbejdet videreføres af kyndige kræfter.

Samtidigt vil de nytilkomne have mulighed for at finde ro i det teknisk svære stof og kunne videreføre fagligheden. Det er også i allerhøjeste grad i borgernes interesse, da sagsbehandlingstiderne vil kunne blive holdt nede.

Vi har brug for, at udflytningen tages så seriøst, at man er villig til at investere tilstrækkeligt i den.

Dobbeltbemanding i en periode kræver nye, økonomiske ressourcer. Det skal regeringen tage ansvar for.

Vi skal sikre, at de nye medarbejdere får den nødvendige viden på plads fra start. Det giver den bedste udvikling på de nyflyttede arbejdspladser. 

Forrige artikel V-borgmester: Lad pengene blive i København – for hele landets skyld V-borgmester: Lad pengene blive i København – for hele landets skyld Næste artikel Social fond: Vi skal gå fra modborgerskab til medborgerskab i udsatte boligområder Social fond: Vi skal gå fra modborgerskab til medborgerskab i udsatte boligområder