Ministerium besøger Jylland

KORT NYT: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter forlader kontoret i København og arbejder i Jylland i en uge. Projektet kaldes "MBBL flytter ud" og vil bringe politikken ud i landet og styrke forholdet til borgerne.
Astrid Maan Thomsen

Minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) rejser fra 23.-27. september til Aarhus og Djursland sammen med udvalgte medarbejdere fra alle afdelinger i ministeriet.

Rejsens formål er at komme tættere på de problemstillinger og udfordringer, som er at finde i henholdsvis storbyen og halvøen.

"Ved at flytte en større del af ministeriet ud i en uges tid får vi - på en lidt utraditionel måde - bedre tid til at få et indtryk af muligheder og udfordringer i Aarhus og på Djursland og til at komme endnu tættere på nogle af de problemstillinger, der særligt hører til mit ministerområde," siger Carsten Hansen i en pressemeddelelse.

Ministeren og hans folk skal bo og arbejde på en række forskellige steder i både Aarhus og Djursland, og opgaverne vil være talrige, både for ministeren og for hans medarbejdere. Medarbejdere fra ministeriets boligafdeling vil for eksempel arbejde på kollegiekontoret og i Gellerupsekretariatet, og på samme måde vil embedsfolk fra ministeriets øvrige afdelinger arbejde i marken med deres fagområde.

Ministeren selv bliver budt velkommen i Aarhus af borgmester Jacob Bundsgaard (S) og har herefter en tætpakket uge med møder med politikere og introduktion til projekter på både by-, bolig- og landdistriktsområdet.

Ud over de mere formelle møder afholder ministeriet også en stor konference om tryghed i de udsatte boligområder sammen med Justitsministeriet. Og ministeren kan også se frem til blandt andet middag i et kollegiekøkken, morgenmad hos en familie i et udsat boligområde og høstfest i Nørager, hvor tv-værten Frank 'Bonderøven' Erichsen også deltager.

Væk fra de vante rammer
Ministeren håber at få et nyt blik på de udfordringer, som ministeriet arbejder med til daglig, ved at forlade de vante rammer i København. 

"Jeg er sikker på, at vi alle får brugbare erfaringer med hjem, som vi kan arbejde aktivt videre med. Vi skal hele tiden huske, at politik skal udvikles tæt på folk, og med en hel uge et nyt sted er der rig mulighed for at hente ny inspiration og møde både borgere og samarbejdspartnere. Det gælder både for mig som minister og for mine medarbejdere, der skal udmønte det politiske til konkrete initiativer. Jeg tror på, at vi med dette udflytterinitiativ får skabt et forum, som vi kan få glæde af i lang tid," siger ministeren i en pressemeddelelse. 

Udflytterinitiativet begynder mandag den 23. september kl 9.00 og afsluttes fredag den 27. med en frokost for deltagerne.

Du kan læse om programmet her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00