Ny portal om folketingsvalg siden 1953

FAKTA: Op til et valg som nu i 2011 er der særlig efterspørgsel på bl.a. uddannelsesteder efter fakta om folketingsvalg siden sidste grundlovsændring.
Rasmus Nielsen

Historikere har som regel de lange briller på og går ikke op i timing af deres arbejde - men lige denne gang må timingen op til valgudskrivelsen siges at være optimal, når historikerne på Aarhus Universitet mandag lancerer en hjemmeside med en lang række fakta om folketingsvalg siden 1953. Det sker på adressen danmarkshistorien.dk.

"Temaet på danmarkshistorien.dk omhandler de danske folketingsvalg siden 1953 - med fokus på valgenes temaer og resultater. Formålet er at give en let overskuelig historisk oversigt over kernen i det repræsentative danske demokrati - nemlig valgene til Folketinget, hvor de stemmeberettigede borgere vælger repræsentanter til Folketinget, hvorfra regeringerne udgår," skriver redaktionen og føjer til:

"Til det formål indeholder temaet grafik, data og beskrivelser for hvert valg samt beskrivelser, quizzer og regeringsoversigter for hver periode."

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024