Debat

R til Venstre: Hvad er alternativet til billig-boligloven?

DEBAT: Venstre vil afskaffe SR-regeringens billig-boliglov, men er endnu ikke kommet med noget klart svar på, hvad loven skal erstattes med. Det mener boligordfører Lotte Rod (R). Hovedet ud af busken, lyder opfordringen.

Venstre: Hovedet ud af busken, og kom med jeres alternativ til billig-boligloven, så vi kan få en reel politisk dialog, lyder opfordringen fra boligordfører Lotte Rod (R).
Venstre: Hovedet ud af busken, og kom med jeres alternativ til billig-boligloven, så vi kan få en reel politisk dialog, lyder opfordringen fra boligordfører Lotte Rod (R).Foto: Kilde: ft.dk
David Laungaard Lose
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Lotte Rod (R)
Boligordfører

Jeg drømmer om et Danmark, hvor vi bor side om side. Hvor vi møder hinanden på tværs af samfundsskel. Hvor vi går i skole og til fritidsaktiviteter med hinanden. Hvor vi kommer hinanden ved.

Her spiller boligpolitikken en nøglerolle. Uden klare ambitioner bliver vores større byer opdelt i ghettoer - i både den ene og den anden ende af indkomstskalaen.

Derfor ændrede vi planloven, mens vi sad i regering, så kommunerne fik mulighed for at kræve op til 25 procent almene boliger i nye boligområder. Det skaffer flere billige boliger i dyre, nye byområder og skaber dermed en blandet beboersammensætning.

Fakta
Boligdebatten på Altinget: by og bolig har til formål at fokusere og styrke den boligpolitiske debat i Danmark.

Løbende inviterer Altinget: by og bolig derfor eksperter, politikere, erhvervslivet og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og problemstillinger inden for boligområdet.

Husk, at du også kan deltage i eller komme med idéer til debatten.

Send dit indlæg til [email protected]

Hvad er alternativet?
Nu siger Venstre-regeringen, at de vil rulle billig-boligloven tilbage. Det efterlader et stort spørgsmål: Hvordan vil regeringen så sørge for, at vores byer er blandede?

Venstre argumenterer med, at loven er et angreb på den private ejendomsret. Men Venstre svarer ikke på, hvad alternativet er.

Deler Venstre overhovedet målet om, at vores byer skal være blandede?

Lotte Rod (R)
Boligordfører

Det rejser to spørgsmål:

Hvad er det, Venstre har tænkt sig at erstatte vores lov med?

Og: Deler Venstre overhovedet målet om, at vores byer skal være blandede? Hvis man afskaffer vores billig-boliglov uden at sætte noget andet i stedet, bliver konsekvensen, at der bliver hele områder, hvor der kun er dyre boliger. For til gengæld at samle de billige boliger andre steder. Er det det, Venstre vil?

Vi ved jo, det er opskriften på noget dårligt.

Så Venstre: hovedet ud af busken. Kom med jeres alternativ, så vi kan få en reel politisk dialog.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lotte Rod

MF (R)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2012)

0:000:00