Om  
Kaare Dybvad Bek

Minister valgt med stort flertal i ny kreds

Udlændinge- og Integrationsminister Kaare Dybvad Bek er ny socialdemokratiske kandidat i Roskilde-kredsen med en overlegen sejr. Kaare Dybvad Bek afløser Mette Gjerskov, der døde i juni.

Kaare Dybvad Bek er student fra Amtsgymnasiet i Roskilde og har læst på Roskilde Universitet i tre år.
Kaare Dybvad Bek er student fra Amtsgymnasiet i Roskilde og har læst på Roskilde Universitet i tre år.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Bolette Høj

Udlændinge-og integrationsminister Kaare Dybvad Bek er med et stort flertal valgt som ny socialdemokratisk kandidat i Roskilde-kredsen. Kaare Dybvad Bek fik 116 stemmer, mens modkandidaten Troels Toft måtte nøjes med 26.

Kaare Dybvad Bek var indstillet af bestyrelsen i Roskilde-kredsen, der skulle finde en afløser efter tidligere fødevareminister, Mette Gjerskov, der døde i juni efter lang tids sygdom.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

Kaare Dybvad Bek blev i 2015 medlem af Folketinget. I 2019 blev han boligminister og senere også indenrigsminister. I maj 2022 blev han udlændinge- og integrationsminister, en post han fortsatte med i den nye SVM-regering.

På forhånd havde partiforeningens bestyrelse anbefalet at stemme på Kaare Dybvad, som indtil nu har været opstillet i Holbæk-kredsen, og formand Jan Hjort er meget tilfreds med, at medlemmerne bakkede op.

Forud for afstemningen anbefalede partiforeningens bestyrelse medlemmerne at stemme på Kaare Dybvad Bek, der hidtil havde repræsenteret Holbæk-kredsen. Formanden, Jan Hjort, udtrykte stor tilfredshed med medlemmernes opbakning til Kaare Dybvad Bek.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kaare Dybvad Bek

Udlændinge- og integrationsminister, MF (S)
cand.scient. i geografi og geoinformatik (Københavns Uni. 2012)

0:000:00