Snit af målinger: Største opbakning til Venstre siden valget

RISBJERGSNITTET: Trods en tumultarisk finanslov og skrinlagte reformer ligger Venstre på højeste niveau siden folketingsvalget i 2015. Ghettoplan og nye udflytninger kan være forklaringen, mener Kasper Møller Hansen. Også Liberal Alliance genvinder tabt terræn.

Nyt snit af målinger spår Venstre bedste resultat siden valget i 2015. Vælgerne ser ud til at belønne bl.a. den udflytningsplan, som Lars Løkke Rasmussen og Sophie Løhde her præsenterer.
Nyt snit af målinger spår Venstre bedste resultat siden valget i 2015. Vælgerne ser ud til at belønne bl.a. den udflytningsplan, som Lars Løkke Rasmussen og Sophie Løhde her præsenterer.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Anders Redder

Jeg tror, at Venstre, og særligt Lars Løkke Rasmussen, bliver belønnet for at redde kastanjerne ud af ilden i magtkampen mellem Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. Vælgerne kan godt se, at Venstre er partiet, der holder den borgerlige blok sammen.

Kasper Møller Hansen
Valgforsker og professor, Københavns Universitet

Venstre kravler langsomt frem i meningsmålingerne og står til at få et bedre valgresultat end i 2015 målt på mandater.

Fakta
Om Risbjerg-snittet

Professor i statskundskab og valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet laver hver måned et kvalitetsvægtet gennemsnit af meningsmålingerne for Altinget. 

Gennemsnittet er lavet på baggrund af en formel udregnet af professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet og er et kvalitetsvejet gennemsnit af meningsmålinger fra Gallup/Berlingske, Voxmeter/Ritzau, YouGov/MetroExpress, Altinget/Nordstat, Greens/Børsen og Epinion/DR.

Erfaringsmæssigt er gennemsnittet mere stabilt end de enkelte målinger, samtidig med at det op til et valg ligger lige så tæt på det endelige resultat som de bedste meningsmålinger. 

Det viser det kvalitetsvægtede gennemsnit af meningsmålinger, som valgforsker og professor Kasper Møller Hansen laver hver måned for Altinget.

Efter flere sløje målinger skrabede partiet bunden for et år siden, hvor kun 16,9 procent af vælgerne ville sætte kryds ved Venstre.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00