Fogh vandt folkeafstemningen

ARVEFØLGE: Over 40 procent af de stemmeberettigede stemte ja til ændringen af tronfølgeloven i går, og Anders Fogh Rasmussen kan dermed notere en sejr. Den nuværende statsminister er taknemmelig for resultatet, men en revision af Grundloven efterlyses stadig.
Danskerne stemte søndag ja til en ændring af tronfølgeloven, så det danske kongehus nu kommer på linje med Norge, Sverige, Holland og Belgien, hvor kvinder og mænd også er ligestillede.
Danskerne stemte søndag ja til en ændring af tronfølgeloven, så det danske kongehus nu kommer på linje med Norge, Sverige, Holland og Belgien, hvor kvinder og mænd også er ligestillede.Foto: Hasse Ferrold
Marie Dissing SandahlIda Skytte

Mange har spurgt til aktualiteten af afstemningen, men spørgsmålet blev rejst, da kronprinseparret ventede sig første gang, og når spørgsmålet først er rejst, så skal det besvares. Og var det blevet besvaret med et nej, så var det mærkeligt signal

Lars Løkke Rasmussen (V)
Statsminister

En sand valggyser udspillede sig søndag aften, mens stemmerne til folkeafstemningen om en ændring af tronfølgeloven blev talt op.

Men som aftenen skred frem, stod det klart, at danskerne trods heftig debat i medierne og ude ved køkkenbordene har sagt ja til, at prinser og prinsesser bliver stillet lige, når det gælder retten til tronen.

Regeringen og ikke mindst tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) kan dermed notere sig en sejr efter at have kastet alle kræfter ind for et ja og blandt kaldt det "pinligt for Danmark", hvis vælgerne sagde nej.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00