Drop dine malplacerede personangreb, Bendt

Rhetor Analyse: Bendt Bendtsen er ganske god bag en talerstol, men han taler ensformigt og udynamisk - med malplacerede personangreb.
Bendt Bendtsen er blevet en bedre taler - om end noget ensformig, hedder det i analysen. Retorikernes værste anke er K-formandens "malplacerede personangreb".
Bendt Bendtsen er blevet en bedre taler - om end noget ensformig, hedder det i analysen. Retorikernes værste anke er K-formandens "malplacerede personangreb".Foto: Konservative.dk

Det personlige angreb høstede konservativt bifald, men virkede malplaceret. At kalde en modstander for en karklud hører mere hjemme i en skolegård end på et politisk landsmøde.

Heidi Jønch-Clausen og Jesper Troels Jensen
Retorikere

Af Heidi Jønch-Clausen og
Jesper Troels Jensen

Retorikere, Rhetor Analyse


Bella Center: Når Socialdemokraterne pludselig er med på skattestoppet, når Anders Fogh bliver velfærdens vogter, når Marianne Jelved bryder med Socialdemokraterne; ja, når ingen gør, som de plejer i dansk politik – så ved man stadig, hvor man har De Konservative.

Bendt Bendtsens tale på Det Konservative Folkepartis landsrådsmøde demonstrerede, at han ikke som sin forgænger Schlüter synes, ideologi er noget bras.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00