Foghs skatteopsang savner opbakning

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) står nærmest isoleret i sin klagesang til det danske erhvervsliv. Både Venstres Folketingsgruppe og Venstres amtsformænd er yderst beskedne i deres opbakning til formanden.
Kristian Lund Pedersen

Der, hvor jeg sidder i bestyrelser, har vi den opfattelse, at skattereglerne er lavet med henblik på at blive brugt. Jeg mener ikke, at man hverken kan eller skal anlægge moralske overvejelser omkring anvendelsen af skatteregler

Freddy Dam (V)
Medlem af Skatteudvalget
Statsminister Anders Fogh Rasmussens opsang til erhvervslivet får kun ringe opbakning i hans eget parti, Venstre.

På tirsdagens pressemøde holdt statsminiateren sin klare tale for erhvervslivet, hvor han anklagede TDC og Jyske Bank for at "presse citronen til det yderste" i deres forsøg på at få ellers lovlige skattefradrag.

Venstres FT-politikere modsiger formand
Men i Folketingets erhvervs- og skatteudvalg har han partifæller, som gerne vedstår, at de i deres eget arbejdsliv ikke holder sig tilbage, når det handler om brugen af skattefradrag:

"Der, hvor jeg sidder i bestyrelser, har vi den opfattelse, at skattereglerne er lavet med henblik på at blive brugt. Jeg mener ikke, at man hverken kan eller skal anlægge moralske overvejelser omkring anvendelsen af skatteregler", siger skatteudvalgsmedlem Freddy Dam.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00