Overbevisende: It's simply true what I say

Analyse: Lær veltalenhed af et tjekkisk temperament, skriver Rhetor efter ugens besøg af en præsident i København.
Præsident Klaus Vaclav - kan med sin iltre retorik lære danske politikere noget om, hvordan man overbeviser sine tilhørere.
Præsident Klaus Vaclav - kan med sin iltre retorik lære danske politikere noget om, hvordan man overbeviser sine tilhørere.
Foto: Altinget
<img left src="@nyimg=313@" />
Af Heidi Jønch-Clausen,

konsulent hos RHETOR Analyse

Slagfærdig og sprudlende. Pirrelig og påståelig. Lun og larmende. Til et velbesøgt foredrag i Københavns Universitets Festsal demonstrerede den  tjekkiske præsident, Vaclav Klaus, at han er en temperamentsfuld meningernes mand, der ikke finder sig i hvad som helst. For ikke at sige noget som helst... 

Verdens dummeste ord
"Cheap! Empty! Undefined! Det ord hører ingen vegne hjemme i en seriøs debat!"  Vaclav Klaus' vrede vil ingen ende tage, da en forsigtig filosofistuderende spørger ham om integrationens rolle for globaliseringen. Klaus' øjne lyner og hænderne fægter vildt, mens han affejer ordet som en floskel, der bruges af folk, der ikke aner, hvad de taler om. Udover de ophidsede udbrud nedlader han sig ikke til at svare på den lille filosofs spørgsmål - eller uddybe sin påstand om globalisering som verdens dummeste ord.

"Lad vær med at spille storebror!"
Politikens Vibeke Sperling er den næste tilhører, der udsættes for et af Vaclav Klaus' angreb. Hun vover at stille et spørgsmål om de populistiske, højreorienterede tendenser i Polen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00